Найкращий в Україні сервіс оголошень
Допомогти зібрати кошти на ЗСУ
Характеристики та опис

Китайський червоний чай Лапсанг Сушонг (Чжен Шань Сяо Чжун) Lepinlecha 125 грам

Чай Лапсанг Сушонг (його ще називають «дігтярним або копченим чаєм») — один з найбільш яскравих представників китайських червоних чаїв. Цей сорт чаю знаменитий у всьому світі, його любив пити Вінстон Черчілль. І саме цей чай протягом багатьох років поставляється в англійський парламент і для Королеви Великобританії. Назва червоного чаю Лапсанг Сушонг дослівно перекладається як: «малий вид з гори Чжен». Гора Чжен — це та сама гора, на якій вперше були вирощені чайні кущі цього сорту.

Цей дивовижний сорт червоного чаю Лапсанг Сушонг з'явився в кінці правління династії Мін — початку правління Цін. І вже до початку 17 століття експортувався в Європу, де швидко завоював велику популярність завдяки своєму незвичайному смаку. Легенда свідчить, що за часів правління династії Мін, що проходить через село Синцунь армія вирішила розбити табір на території чайної фабрики, тим самим затримавши процес обробки свіжозібраного чайного листя. Коли військові пішли на наступний день, службовці фабрики повернулися на свої місця і зрозуміли, що якщо будуть сушити листя традиційним способом, то не встигнуть поставити товар на ринок. Тому було прийнято сміливе рішення підсушити його на диму від соснових дров. Робочі вклалися в терміни, а їх чай викликав справжню сенсацію.

Збір чайного листя і технологія виробництва китайського червоного чаю Лапсанг Сушонг

Плантації червоного чаю розташовуються на півночі провінції Фуцзянь, з усіх боків захищені кільцем високих гір з глибокими долинами. Висота гір 1250 - 1500 метрів над рівнем моря. Краса в цих місцях просто неймовірна! Збір чайного листя Лапсанг Сушонг починається в кінці травня. Для виробництва чаю Лапсанг Сушонг використовується 2-3 великих чайних листки, які відразу після збору підв'ялюють на сонці. Чайне листя розкладають на бамбукові решітки і підвішують на дерев'яні підставки, внизу яких розпалюють вогонь з соснових дров. Кожні 20 хвилин сировину перемішують. Підв'ялене чайне листя розкладають на настилах для охолодження, а потім проводять процес скручування. Скручене чайне листя кладуть в спеціальні ящики для ферментації і накривають тканиною. Після цього ферментоване листя обсмажують 2-3 хвилини при температурі 190-200 градусів. Потім гаряче чайне листя відправляють на повторне скручування. На кінцевому етапі листя просушують в бамбукових кошиках поблизу вогню з соснових дров протягом 8-10 годин. Після цього червоний чай Лапсанг Сушонг набуває димних ноток в ароматі. Тому цей сорт чаю дуже часто називають «копченим чаєм». Завдяки використанню сосни, чаїнки набувають приголомшливий аромат копченого дерева і смоли. А в процесі заварювання вони віддають весь цей аромат, внаслідок чого чай набуває незвичайний червоно-бордовий колір, насичений смак, аромат квітів і кориці.

Смакові властивості червоного чаю Лапсанг Сушонг

-Аромат Лапсанг Сушонг — ніжний, пряний і в той же час солодкий. В ароматі червоного чаю можна вловити нотки чорносливу, сушених фруктів, горіха, перцю, кориці і диму. Їм неможливо надихатися, хочеться вдихати цей аромат нескінченно!

-Смак цього чаю — незрівнянний! Насичений, м'який, великий, об'ємний, щільний і глибокий. Він підкорює і закохує в себе!

-Колір настою. При заварці Лапсанг Сушонг дає гарний, насичений, темно-червоний колір з янтарним відливом.

Лапсанг Сушонг недарма був улюбленим чаєм Вінстона Черчілля. Це напій з чоловічим характером і незвичайним смаком, зрозуміти який зможе не кожен. Він смолянистий і підкопчений. Але крім смоли і диму в ньому вгадуються відтінки в'яленої груші та яблук, слив і карамелі з імбиром. Терпкість і смолистий присмак — ось головні особливості цього сорту, які неможливо забути і завдяки якому його неможливо сплутати з іншими видами чаю.

Корисні властивості червоного чаю Лапсанг Сушонг

В чаї Лапсанг Сушонг міститься багато вітамінів і амінокислот, а значить, добре тонізує центральну нервову систему, підвищує еластичність судин, покращує обмін речовин, знімає втому. Корисні властивості проявляються яскравіше, якщо регулярно пити чай: тоді виводяться токсини і канцерогени, а відповідно поліпшується склад крові, нормалізується робота шлунково-кишкового тракту, а також поліпшується функціонування шлунка. І, крім того, користь цього чаю буде оцінена чоловіками, так як він підвищує потенцію.

Якщо ви напружені і хочете розслабитися після складного трудового дня, то краще обійдіть стороною спиртні напої, а побалуйте себе піалой чаю Лапсанг Сушонг, який віддасть вам всі свої корисні властивості і принесе чималу користь Вашому організму. Ефект червоного чаю Лапсанг Сушонг полягає не тільки в підвищенні працездатності, але і в розслаблюючій дії.

Лапсанг Сушонг володіє всіма властивостями хорошого червоного чаю, маючи при цьому індивідуальний оригінальний та незабутній смак. Чай зігріває холодними зимовими вечорами, розслабляє і заспокоює.

Рекомендації по заварюванні червоного чаю Лапсанг Сушонг

Розігрійте заварювальний чайник і чашки гарячою водою.

• Покладіть на дно ємності 5 грам чайного листя на 150 мл води і залийте їх кипʼяченою і охолодженою до 90-95 °C водою.

• Перша заварка чаю Лапсанг Сушонг триває 3-5 секунд і призначена виключно для промивання чайного листя. Цю заварку пити не слід, її потрібно злити.

• Після того, як «вмили» чайний лист друга заварка повинна витримуватися 10-20 секунд, і кожна наступна збільшується приблизно на 5-15 секунд. Зливайте настій повністю, не дозволяючи чаю залишатися у воді.

При заварюванні червоного чаю Лапсанг Сушонг «протокою», він витримує близько 4-7 заварювань. Напій краще спробувати кілька разів, оскільки з першого разу він подобається далеко не всім шанувальникам китайського чаю. Сучасний Лапсанг Сушонг характеризується виключно приємним ароматом, іноді його називають «чай для чоловіків».

Душевних чаювань!

Запитати продавця

49876407