Найкращий в Україні сервіс оголошень
Допомогти зібрати кошти на ЗСУ
Характеристики та опис

Ревінь лікарський, rheum officinale (лат)

тонік для всього організму, очищає його від токсинів, покращує травлення і
апетит, має послаблюючу дію, сприяє схудненню, відновлює, зміцнює волосся,
стимулює їх зростання, має отбеливающими властивостями, лікує вітіліго


Ревінь - багаторічна дуже велике трав'яниста рослина з сімейства гречані. Має
товсті, гіллясті кореневища. Надземні стебла однорічні, прямі, товсті,
порожнисті, можуть досягати до 2 м у висоту. Прикореневі листя дуже великі,
можуть досягати 1,5 м в довжину, стеблові листки більш дрібні. Стебло
закінчується великим метельчатым суцвіттям. Квіти білі або зеленуваті, рідко
рожеві чи криваво-червоні. Плід - тригранний горішок. Батьківщина - гірські
ліси Китаю. Росте по всій Азії, від Сибіру до Гімалаїв, а також вирощується в
Європі і в Америці. Любить свіжу, глибоку, багату грунт. Існує більше 20 видів
ревеню.

Ревінь був відомий в Китаї ще за 2500 років до нашої ери. Пізніше його завезли
у Стародавню Грецію і в Персію. Китайці і араби використовували ревінь в
якості лікарської рослини. У середні століття рослина стало відомо в Європі
завдяки арабським купцям. У Росії ревінь з'явився в середині 18 століття.

Ревінь використовується в медицині, косметології, кулінарії.

В медицині використовуються коріння ревеню. Їх прибирання проводиться на
шостому році життя рослини. Корені очищають від землі і корінців, ріжуть на
шматки, сушать на сонці, а потім, коли вони тверднуть, нанизують на нитку і
досушують у затінку. Їх можна зберігати довгий час в сухому приміщенні. Корені
мають червонуваті, жовті і білі жилки всередині, специфічний запах і гіркий
смак.

Корінь містить хризофан (червоний, гіркий на смак глікозид), хризофоновую
кислоту, смоли, пектини, крохмаль, глюкозу, клітковину, дубильна речовина,
дуже багато щавлевої кислоти, органічні кислоти (галову, коричну,
язбочную),вітаміни групи В, велику кількість кальцію, магнію, фосфор, калій,
марганець.

В3 (ніацин) дає енергію клітинам, зміцнює серцево-судинну систему, В5
(пантотенова кислота) захищає від стресу, дає бадьорість організму і здоров'я
волоссю і шкірі, В9 (фолієва кислота) необхідний для росту клітин, діяльності
головного мозку і нервів. Хоча на смак ревінь дуже кислий, в ньому міститься
порівняно небагато вітаміну С. Яблучної кислоти в ревені в 2-3 рази більше,
ніж у яблуках. Кислоти, що містяться в ревені, надають йому приємний
кислуватий смак.

Ревінь приймають у вигляді порошку, таблеток, відвару, витяжки і сиропу.

Ревінь має загальнозміцнюючі, тонізуючі, антиканцерогенними, проносними,
антисептичні, отбеливающимисвойствами.

Лікувальні властивості ревеню використовуються в наступних випадках:

- для поліпшення травлення, збудження апетиту

- при запорах і млявості кишечника

-після менопаузи

- для очищення організму, виведення токсинів і жирів

- для схуднення, доставляє в організм баластні речовини, що ефективно зв'язують жири

- при шлунково-кишкових захворюваннях

- при депресії та тривозі

- для відновлення кісткової тканини після травм і переломів

- при артритах

- для профілактики ракових захворювань, запобігає розвитку ракових пухлин

Ревінь не слід приймати припроблемах з шлункової кислотою, при подразненні
слизової оболонки шлунка, при подагрі, сечокам'яної хвороби при схильності до
діареї, а також під час вагітності.У великих дозах ревінь здатний викликати
блювання, коліки, посилення припливу крові до внутрішніх органів і болі в
шлунку.

Запитати продавця

62252430