Найкращий в Україні сервіс оголошень
Допомогти зібрати кошти на ЗСУ
Характеристики та опис

Ревінь лікарський, rheum officinale (лат)

тонік для всього організму, очищає його від токсинів, покращує травлення й
апетит, має послаблювальну дію, сприяє схудненню, освітлює, зміцнює волосся,
стимулює його ріст, має вибілювальні властивості, лікує вітиліго


Ревень — багаторічна дуже велика трав'яниста рослина з родини гречаних. Має
товсті, гілкисті кореневища. Надземні стебла однорічні, прямі, товсті,
порожнисті, можуть досягати до 2 м заввишки. Прикореневе листя дуже велике,
можуть досягати 1,5 м завдовжки, стебелне листя дрібніше. Стебель закінчується
великим металічним суцвіттям. Квіти білі або зеленуваті, рідко рожеві або
криваво-червоні. Плод — тригранний горішок. Батьківщина — гірські ліси Китаю.
Росте всією Азією від Сибіру до Гімалаїв, а також вирощується в Європі та в
Америці. Любить свіжий, глибокий, багатий ґрунт. Є понад 20 різновидів ревеню.

Рівінь був відомий у Китаї ще за 2500 років до нашої ери. Пізніше його завели
до Древньої Греції та до Персилії. Китайці та араби використовували ревінь як
лікарську рослину. У середні століття рослина стала відома в Європі завдяки
арабським купцям. В Росії ревінь з'явився всередині 18 століття.

Ревінь використовується у медицині, косметології, кулінарії.

У медицині використовуються корені ревеню. Їх прибирання здійснюється на
шостому році життя рослини. Коріння очищають від землі та корінців, ріжуть на
шматки, сушать на сонці, а потім, коли вони тверднуть, нанизують на нитки та
досушує в тіні. Їх можна зберігати довгий час у сухому приміщенні. Коріння
мають червонуваті, жовті та білі жили всередині, специфічний запах і гіркий
смак.

Корінь містить хризофан (червоний, гіркий на смак глікозид), хризофонову
кислоту, смоли, пектини, крохмаль, глюкозу, клітковину, дубильну речовину,
дуже багато щавлевої кислоти, органічні кислоти (галову, коричну, язбкову),
вітаміни групи B, велика кількість кальцію, магнію, фосфор, калій, марганець.

В3 (ніацин) дає енергію клітинам, зміцнює серцево-судинну систему, В5
(пантотенова кислота) захищає від стресу, дає бадьорість організму та здоров'я
волоссю і шкірі, В9 (фолієва кислота) необхідна для росту клітин, діяльності
головного мозку та нервов. Хоча на смак ревінь дуже кислий, у ньому міститься
порівняно небагато вітаміну С. Яблучної кислоти в ревені у 2-3 рази більше,
ніж у яблуках. Кислоти, що містяться в ревені, надають йому приємного
кислуватий смаку.

Ревінь приймають як порошок, пігулки, відварювання, витяжки та сироп.

Ревінь має загальнозміцнювальними, тонізувальними, антиканцерогенними,
проносними, антисептичними, вибілювальними властивостями.

Лікувальні властивості ревеню використовують у таких випадках:

- для поліпшення травлення й збудження апетиту

- у разі закрепів і млявості кишківника

-після менопаузи

- для очищення організму та виведення токсинів і жирів

- для схуднення, доставляє в організм баластні речовини, ефективно зв'язують жири

- у разі шлунково-кишкових захворювань

- у разі депресії та тривоги

- для відновлення кісткової тканини після травм і переломів

- у разі артритів

- для профілактики ракових захворювань запобігає розвитку ракових пухлин

Ревінь не треба приймати припроблем із шлунковою кислотою, у разі подразнення
слизової оболонки шлунка, у разі подагри, сечокам'яної хвороби у разі
схильності до діареї, а також під час вагітності.У великих дозах ревінь
здатний викликати блювання, кольки, посилення приливу крові до внутрішніх
органів і болю в шлунку.

Запитати продавця

31102365